Het beste curry recept

 

6A092DBB-1A5A-48B2-807D-6631DA172611

Een goede curry op z’n tijd vind ik heel lekker, vooral met (vers) naanbrood erbij. Wel ben ik een tijdje curry-moe geweest: alle curry’s (die ik zelf maakte) begonnen hetzelfde te smaken… Tótdat ik dit recept van een vriendin getipt kreeg. Ik heb ‘m vertaald en versimpeld en voilà: een snelle, voedzame (en volledig plantaardige) basis voor een heerlijke curry.

Je kunt eventueel variëren met de kruiden en de groenten, de basissaus blijft top: de cashewnoten maken ‘m lekker dik en romig. Overigens is het ook een fijn mealprep recept. Niet alle maaltijden zijn geschikt om op te warmen (vind ik), deze zeker wel.

Wat heb je nodig voor 3-4 porties?
400 g (blik) kokosmelk
140 g (blikje) tomatenpuree
100 g ongezouten cashewnoten
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 tl currypasta (ik gebruik gele)
2 tl garam masala kruiden
2 tl kerriepoeder
Snufje cayennepeper
Stronk broccoli
500g sperziebonen
Blik kikkererwten

Lekker voor erbij:
Naanbrood (kant en klaar of zelfgemaakt)
(Zilvervlies)rijst

2DED4A7B-2300-411A-8EF3-4091752EEBDE

Hoe maak je het?
Snijd de broccoli in roosjes en punt en halveer de sperziebonen. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit wat olie in een hapjespan of wok (met deksel) en fruit hierin de ui, knoflook en gember op laag vuur.

Zet ondertussen een pan water op het vuur en zet de oven aan voor het naanbrood. Kook de rijst en bak het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking (één van beiden mag natuurlijk ook).

Pureer de cashewnoten, tomatenpuree en kokosmelk met een staafmixer of keukenmachine tot een dikke saus. Voeg de currypasta en kruiden (2 tl garam masala, 2 tl kerriepoeder, snufje cayennepeper en ½ tl kurkuma) toe aan de pan, bak even mee.

Voeg vervolgens de saus toe en breng aan de kook. Voeg daarna de broccoli en sperziebonen toe, roer goed door en laat de curry op laag vuur met deksel erop borrelen. Roer het wel af en toe door. Voeg na 10-15 minuten (afhankelijk van hoe gaar de groenten zijn) de kikkererwten toe en laat deze nog een paar minuutjes meewarmen.

Serveer de curry met de rijst en/of het naanbrood, eet smakelijk!

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!