Mega quesedilla uit de oven

Je had het misschien ondertussen al wel gemerkt, maar ik ben dus méga fan van Mexicaans voedsel.. En dan vooral als er guacemole bij zit. Ik was dan ook mega enthousiast toen ik een mega quesedilla-like ovenschotel voorbij zag komen in een filmpje op Facebook. Wij maakten ‘m iets gezonder, want we gebruikten volkoren tortilla’s en wat meer groenten en wat minder vlees. Wil niet zeggen dat het ook direct supergezond is (want kaas en sour cream), maar zo probeer ik wel altijd te zorgen dat gerechten nét iets meer voedingswaarden bevatten.

Wat heb je nodig voor twee personen?
6 volkoren tortilla’s (volgens mij alleen bij de Jumbo te koop, met normale of meergranen tortilla’s werkt natuurlijk ook)
200g (biologische) kipfilet (of vegetarische kipstukjes)
1 grote rode paprika
1 rode ui
2 lente uien
2  verse tomaten
Olijfolie
½ tl zout
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder of cayennepoeder
2 handen vol geraspte cheddar (kan ook prima met andere kaas)
Klein bakje sour cream
Guacemole (recept vind je hier)
Eventueel tortilla chips voor erbij

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijdt de kipfilet in kleine stukjes, de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Mix dit door elkaar met een eetlepel olijfolie, zout, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder. Spreid dit uit oven een (met bakpapier bedekte) bakplaat en zet dit 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de lente uien in ringetjes en de tomaten in kleine blokjes. Rasp eventueel de kaas, als dat nog niet is gebeurd.

Neem een ronde ovenschaal óf een pan die geschikt is voor de oven. Vet deze in met wat olie en leg één tortilla wrap op de bodem. Leg vervolgens vier tortilla’s half over de rand van de bodem tortilla, zodat ze overlappen, in de vorm van een bloem. Bedek de bodem met een handvol kaas en daarna het kip-mengsel uit de oven. Verdeel hierover de tomaten en lente ui en ten slotte de rest van de kaas.

Leg de laatste tortilla hier bovenop en vouw de vier overlappende tortilla’s hier weer overheen. Bak het geheel weer 20 minuten in de oven, maar nu op 190 graden.

Je kunt de wrap voor het serveren makkelijk op een bord leggen, door een bord bovenop de ovenschaal/pan te leggen en het geheel vervolgens om te draaien. Serveer met de guacemole en sour cream.

Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!