Pompoen kruidcake (vegan)

fullsizeoutput_86e3

Zin om iets herfstigs te bakken met deze lage temperaturen? There you go: een receptje voor een heerlijk pompoen kruidcake! Wouter heeft ‘m vorige week gemaakt toen ik heel erg druk aan het studeren was voor mijn tentamens. Ik ben blij dat ik niet de enige in huis ben met baking skills, deze fijne cake was een heerlijke studiesnack! Wij hadden geen kokosolie in huis en wel roomboter, waardoor onze cake niet vegan was, maar het zou ook prima moeten kunnen met plantaardige kokosolie.

 

Wat heb je nodig?

Halve flespompoen (gebruik de rest van je pompoen bijvoorbeeld in je avondeten) of een kant en klare zak pompoenstukken
225 gr bloem
100 gram witte suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
2 goede theelepels speculaaskruiden
1 theelepel vanillesuiker
80 ml sojamelk (wij gebruikten ongezoete)
80 gr kokosolie (of gezouten roomboter)
fullsizeoutput_86e5

Hoe maak je het?

Zet een pan met water op het vuur en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met een beetje roomboter. Schil en snijd de pompoen in stukken, kook de pompoenstukken 10 minuten in het opgezette water en giet af.

Meng ondertussen de droge ingrediënten (bloem, suikers, bakpoeder, baking soda en speculaaskruiden) door elkaar in een schaal. Doe de sojamelk en kokosolie (of roomboter) bij elkaar in een schaaltje en zet het even in de magnetron om zacht te laten worden en meng dit goed door elkaar.

Meng de olie en melk met de droge ingrediënten met een mixer. Pureer de pompoenstukjes (met een staafmixer, stamppot prakker of vork) en voeg deze ook toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.

Giet het beslag in de ingevette cakevorm en plaats deze voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

fullsizeoutput_86e6

 

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!