Verse Kokosmakronen

IMG_3035

Bij een bezoekje aan het foodtruckfestival TREK in Utrecht stuitten we op de foodtruck van Madame Cocos. Ik was meteen verkocht, maar dat ben ik eigenlijk altijd meteen als ik het woord kokos hoor.. De verse kokosmakronen die hier werden gemaakt moesten natuurlijk geproefd worden: we probeerden vier verschillende smaken: naturel, pure chocolade, rum-rozijn, gember peper.

We namen een zakje mee voor thuis en toen dacht ik: dit kan ik vast ook zelf. En zo geschiedde: super simpele kokosmakronen binnen een handomdraai gemaakt. Nog niets lekkers voor bij de koffie dit weekend? Zeker even geraspte kokos op je boodschappenlijstje zetten dan (de kans is groot dat je de rest al in huis hebt).

Wat je nodig hebt voor ongeveer 9 makronen:

  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 eieren (je gebruikt alleen het eiwit)
  • 50 ml honing
  • Zakje vanillesuiker

Eventueel extra:

  • Pure chocolade in kleine stukjes
  • Rozijnen (eventueel geweld in rum)

IMG_3027

Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid de eiwitten van het eigeel (google is your best friend als je dat nog nooit hebt gedaan.. shame on you!). Klop met een mixer de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg de honing en vanillesuiker halverwege beetje bij beetje toe. De eiwitten zijn stijf als je de kom op de kop kunt houden en ze niet meer ‘weglopen’ (be careful!). Schep de geraspte kokos voorzichtig door de eiwitten. Als je verschillende smaken makronen wilt maken kun je de inhoud gewoon door (een deel van) het mengsel scheppen; gebruik niet te veel van het extra ingrediënt, want dan vallen de makronen uit elkaar.

IMG_3029 IMG_3030

Maak met je handen bolletjes van het mengsel en druk ze als een soort hoopjes op de bakplaat. Zet de kokosmakronen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat je even weten hoe ze zijn gelukt? Vind ik leuk!

Liefs,
Tess

IMG_3035

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!