Zelfgemaakte naanbroodjes

fullsizeoutput_8559

Ik ben dol op de naanbroodjes van Patak (te koop bij de Albert Heijn), maar laatst had ik alle ingrediënten voor een curry in huis gehaald en toen was ik de naambroodjes vergeten.. Ik zocht op of het moeilijk was om zelf iets dergelijks te maken, en verrek: dat is dus echt extreem simpel. Neem wat meel, yoghurt en een grill (tost-ijzer) en je komt een heel eind. Maar ik wilde ze natuurlijk wel net zo lekker maken als mijn favoriete (of lekkerder), dus ging ik ook met wat kruiden aan de slag. Nog steeds super simpel, en uiteindelijk nog lekkerder dan de voorverpakte naambroodjes uit de winkel!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes?
100 g zelfrijzend bakmeel (of 95 g meel met 5 g bakpoeder zoals ik deed)
75 g Griekse yoghurt
2 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
(1 theelepel gedroogde koriander)
Zout
Stukje bakpapier
Grill

Tip: Ik heb de broodjes ondertussen twee keer gemaakt en gebruikte één keer Griekse yoghurt 0% vet en één keer de volle variant. Dat laatste werkte beter, de broodjes waren beter gerezen.
fullsizeoutput_855a

Hoe maak je het?
Mix in een klein schaaltje de olie met de knoflook (en eventueel de koriander). Kneed het meel met de yoghurt en een flinke snuf zout met je handen tot een glad deeg. Wees geduldig, uiteindelijk zal al het meel ‘opgenomen’ worden, maar het duurt wel even. Maak van de deegbol twee gelijke ballen, en leg deze aan één zijde van het bakpapier vouw de andere kant van het bakpapier er ruim overheen. Rol (met bijv een deegroller, maar een wijnfles werkt ook prima) de ballen uit tot mooie platte broodjes. Haal het bakpapier vervolgens weer los en strijk de broodjes aan beide kanten in met de olie. Leg vervolgens de broodjes tussen het bakpapier tussen de grill. Laat dit ongeveer 10 minuten bakken (beetje afhankelijk van hoe sterk je grill is).

Heel erg lekker bij bijvoorbeeld een curry, maar bijvoorbeeld ook als burgerbroodje (zoals wij ‘m de laatste keer aten, zie onderstaande foto.

Laat je het me weten als ze zijn gelukt?

Liefs,
Tess

fullsizeoutput_855b

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!