Gevulde kipschnitzel

Het is nog steeds het seizoen van de wintersport, maar helaas zit mijn vakantie in Oostenrijk er alweer op voor dit winterseizoen. Ik moet weer een jaar wachten tot we weer naar onze favoriete schnitzelhut kunnen.. dus probeerde ik m’n vaste menukeuze hier in Nederland na te maken: gefülltes putenschnitzel, oftewel gevulde kipschnitzel, met ham, kaas, spinazie en wat rode paprika.

Ik eet dit (thuis) meestal met gegrilde broccoli. Laatst had m’n mams dit gerecht ook op de planning staan, en toen was het helemaal alsof we ons in Oostenrijk waanden, want toen hadden we er ook nog frietjes bij. Eén groot feest! Maar alleen met broccoli voldoet dit – voor mij – prima als een relatief gezonde en vullende maaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 (biologische) kipfilets
2 plakken (biologische) ham
2 plakken (belegen) kaas
2 handen verse spinazie
Een paar fijngesneden reepjes rode paprika
100 gram bloem
1 ei
100 gram paneermeel
(grote stronk broccoli)

Hoe maakt je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Allereerst ga je de kipfilets zo plat mogelijk maken. Leg de filet in een plastic zakje of tussen twee stukjes folie en sla deze met bijvoorbeeld de onderkant van een stevig koekenpan plat (of gewoon met een vleeshamer, maar de meeste mensen, including me, hebben die niet in de huis). Je kunt ze eerst nog ‘horizontaal’ doormidden snijden om met een dunnere lap te beginnen, maar dat is niet per se nodig.

Vervolgens zet je drie diepe borden klaar met daarin op één bord het bloem, één bord met het losgeklopte ei en een bord met het paneermeel. Zet ook alvast een bakplaat met bakpapier klaar

Kruid de binnenkant van de filets met wat peper en zout. Leg vervolgens een plak ham en een plak kaas op de platgeslagen filet. Leg hier nog een handje spinazie en wat reepjes paprika op. Rol de filet op (dat gaat niet heel makkelijk, ik weet het). Bedek de filets dan achtereenvolgens met het meel, het ei en dan met het paneermeel. Leg de ‘schnitzels’ op de bakplaat. Drizzle (of spray) er voordat ze de oven in gaan wat olijfolie overheen, zodat ze lekker knapperig worden.

Als je een grote bakplaat hebt kun je op dezelfde bakplaat ook de broccoli meebakken (drizzle ook met olie en bestrooi met peper en zout). Zet het (beide) 20 minuten op 200 graden in de oven.

Waan je in Oostenrijk und guten appetit!

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!