Rode linzensoep

Sorry voor de radiostilte van deze kant.. Meestal heb ik wel wat receptjes klaarstaan, maar ze waren op en ik had weinig tijd om (nieuwe dingen) te koken. Maar gelukkig zijn er ook heel erg makkelijke receptjes die je uit kunt proberen en vervolgens heel goed uitpakken.. Zoals deze rode linzensoep. Super makkelijk, handig om te bewaren voor een lunch of om mee te nemen en heerlijk van smaak.

Wat heb je nodig voor 3 à 4 porties?
300 gram gedroogd rode splitlinzen
2 eetlepels (rode) curry pasta (ik gebruikte de Tikka masala van Patak’s)
2 fijngesneden uien
2 fijgesneden teentjes knoflook
1 liter groentebouillon (2 blokjes)
6 tomaten in blokjes
eventueel wat room of yoghurt

Hoe maak je het?
Verhit een goede scheut (olijf)olie in een (braad)pan en fruit hierin eerst de ui en knoflook. Voeg vervolgens de curry pasta toe en bak even kort mee. Voeg vervolgens de tomaten, linzen en groentebouillon toe. Breng dit aan de kook en laat dit zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken, tot de linzen uit elkaar beginnen te vallen. Als alles goed zacht is geworden pureer dan met een staafmixer het geheel tot een gladde soep.

Was dat het? Yes, dat was ‘m al! Een makkelijke en voedzame soep. Doe er eventueel een scheutje room of schepje yoghurt door voor wat extra romigheid. Ik maakte er een (zelfgemaakt) naanbroodje bij, dat is ook zeker een aanrader.

Laat je het me weten hoe je ‘m vond? Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!