Mama’s paddenstoelenrisotto

Het is misschien niet de meest fotogenieke maaltijd, maar dit is echt comfortfood to the max. Heerlijk eten om met je bord op schoot op de bank naar binnen te schuiven, maar het werkt ook prima als deel van het kerstdiner. Geleerd van mama, dus zij krijgt de credits. Eén van m’n favorieten!

Wat heb je nodig (voor 3 à 4 personen)?
Een uitje
2 knoflookteentjes
350 g risottorijst
1 liter (2 blokjes) paddenstoelenbouillon
een glas witte wijn (150 ml)
250 g kastanjechampignons
150 g (seizoens)paddenstoelenmelange
75 g rucola
100 g (geraspte) parmezaanse kaas
(eventueel een schep neutrale room(kaas), mascarpone is bijv heerlijk)

Hoe maak je het?
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan (liefst met dikke bodem) in een flinke scheut olie. Voeg als dit glazig is geworden de risottorijst toe en bak mee tot dit ook wat glazig wordt. Blus vervolgens af met de wijn en roer goed door tot dit is opgenomen. Voeg vervolgens steeds een (soeplepel) schep bouillon toe en voeg de volgende toe als bijna alles is opgenomen. Blijf steeds goed roeren.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes/reepjes en bak deze in een koekenpan met olie. Voeg deze als ze flink zijn geslonken toe aan de risottorijst en roer mee. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst goed gaar is, dit kan wel een half uurtje duren.

Voeg als de risotto gaar is (en de bouillon bijna of helemaal op) het grootste deel van de geraspte parmezaan en eventueel de room(kaas) toe en laat het geheel nog een minuut of 10 afgedekt staan. Breng op smaak met wat (vers gemalen zwarte) peper en dien op met een handje rucola en wat extra parmezaan.

Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!