Fluffy tiramisu

img_0576

Nog op zoek naar een lekker dessert voor het kerstdiner? Of gewoon voor een andere gelegenheid? Zoek niet langer! Dit is de meest fluffy tiramisu ever. Je hebt er een beetje geduld voor nodig (want je bent vrij lang aan het mixen), maar dan heb je ook wat.. Komt ‘ie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
3 eidooiers
2 eiwitten (maak met het laatste eiwit bijv meringues voor bij de koffie)
350 gram mascarpone
40 gram suiker
2 eetlepels rum
2 eetlepels advocaat
125 gram lange vingers
2 kopjes espresso
(1 eetlepel cacao)

img_0578

Hoe maak je het?
Begin met het stijf kloppen van de eiwitten. Zorg dat je een schone kom en mixer hebt en ontvet eventueel even met citroensap. Klop de eiwitten met 10 gram suiker helemaal stijf tot je de kom op de kop kan houden zonder dat het schuim eruit valt.

Klop vervolgens de eidooiers met de rest van de suiker (30 gram) tot een dikke witte massa. Het kan een tijdje duren tot dit echt dikker wordt, dus heb geduld. Roer daarna de mascarpone, rum en advocaat door de eidooiers. Spatel vervolgens de eiwitten door het mengsel.

Doe de espresso’s in een ondiep schaaltje en dip hier de lange vingers een paar seconden in. Maak vervolgens laagjes in een grote schaal of in kleinere glaasjes. Hierbij begin je met de gedipte lange vingers, vervolgens een laagje van het mengsel, en dat herhaal je.

Laat de tiramisu het liefst een paar uur rusten in de koelkast, dan trekken de smaken lekker door. Maak het voor serveren af met een laagje cacao (het mooist is om dit door een zeefje te halen), dat was ik voor de foto vergeten ;-)

Heel erg fijne feestdagen en eet smakelijk!

Liefs,
Tess

img_0579

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!