Roasties Appel-Bananen Bars

IMG_3383

Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen werd ik door chickslovefood.com uitgedaagd om met de nieuwe Zonnatura Roasties twee recepten te bedenken. Eentje voor het ontbijt, eentje voor een ander moment op de dag, bijvoorbeeld lunch of dessert. Ik vond een tussendoortje een leukere uitdaging en daarmee kwam ik op een soort mueslibar uit. Ik wilde echter niet te veel aan de Roasties toevoegen, want ze zijn al ontzettend lekker van smaak en het idee is juist dat deze muesli zo’n 30% minder suiker bevat dan andere knapperige muesli’s en granola’s. Ik wilde het zo simpel mogelijk houden en kwam op het idee om vers fruit te gebruiken. De structuur pakte niet helemaal uit zoals ik hoopte, maar de smaak was er zeker niet minder om. En het is super simpel, je hebt slechts 5 ingrediënten nodig! Lekker chickslovefood proof dus!

Namelijk:

  • 100 gram Zonnatura Roasties Appel & Kaneel
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels kokosrasp

IMG_3342

Prak de banaan in een kom. Schil de appel en verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Voeg de geraspte appel toe aan de banaan en meng samen met de kaneel en de Roasties granen.

IMG_3349 IMG_3354

Dit mengsel heb ik vervolgens verdeeld over de bodem van een met bakpapier beklede ovenschaal en bestrooid met kokosrasp. Je zou ook een soort ‘koekjes’ kunt maken door bolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat of -rooster te leggen, dan worden ze misschien wat droger. Mijn bars waren nog vrij vochtig en ik heb ze na 30 min op 200°C bakken omgekeerd en nog 10 minuten gebakken. Het zijn nog steeds niet de meest vaste bars, maar ze zijn in ieder geval niet meer plakkerig.

IMG_3363 IMG_3371

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!