Hotspot: Watertoren Utrecht

IMG_2979

Maandag 9 mei hoorde ik dat ik op de eerste plaats van de wachtlijst stond voor de SUMMA-opleiding in Utrecht. Ik was óntzettend bang dat er niemand meer af zou zeggen en ik op die plek zou blijven staan.. Wouter had er vertrouwen in en zei: wedden dat je binnen komt? Als je binnen bent, dan neem ik je mee uit eten. Voor mij uiteraard een win-win, dus leek me een prima deal. Dinsdagmiddag 10 mei werd ik gebeld: ik was binnen. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik weten waar we uit eten zouden gaan, maar dat bleef een verrassing tot het moment zelf. En ik werd alles behalve teleurgesteld.

IMG_3449

We gingen eten bij de Watertoren in Utrecht. Een oude watertoren die in zijn geheel is omgebouwd tot horecagelegenheid. Op de negende en tiende verdieping zit het restaurant. Ik was alleen al verkocht door de inrichting: mintgroen, draadstoeltjes, een open keuken midden in het restaurant, marmeren aanrechtblad en koperen leidingen.

We zaten op de negende verdieping bij twee kleine schattige raampjes met prachtig uitzicht over Utrecht op o.a. de Domtoren en het station. De tiende verdieping heeft grote raampartijen, waardoor je een nog ruimtelijker uitzicht hebt. Bij mooi weer kun je ook op het terras rondom deze verdieping zitten. De tiende verdieping is altijd al ruime tijd van tevoren volgeboekt en buiten was het toch wat fris, dus het bleef voor ons bij een kijkje nemen op de tiende. Niet dat die privé raampjes naast ons tafeltje en ons uitzicht op de keuken een straf waren..

IMG_2982IMG_2984

Je kunt kiezen voor een 3, 4, of 5 gangen diner. De prijzen liggen iets hoger dan het gemiddelde restaurant in Utrecht, maar je krijgt dan ook bijzondere en mooi opgemaakte gerechten (ware kunstwerkjes!), goede zorg van de bediening en natuurlijk een locatie met prachtig uitzicht.

Wij aten vier gangen (want we hadden blijkbaar iets te vieren) en het was eigenlijk allemaal even goed. Ik begon met een soort steak tartare van rund, met piccalilly, witlof, radijs, tarwegras en filodeeg. De tussengerechten die we kozen: eend (specialiteit van de chef) en de risotto met truffel en parmezaan sprongen misschien nog nét een beetje boven de rest uit. Als hoofdgerecht koos ik voor de heek met een soort schuim van paling, die heerlijk van smaak was.

Uit de nagerechten kon ik -uiteraard- echt geen keuze maken. Uiteindelijk ben ik gegaan voor het bovenste gerecht op de kaart (zie foto) met bloedsinaasappelijs, mangomousse, cake en geitenyoghurt. Erg lekker, maar Wouter had voor de het dessert met peer gekozen en die was al net zo lekker, dus waarschijnlijk maakt het uiteindelijk weinig uit waarvoor je kiest.

IMG_2988

Als je een keer iets te vieren hebt en nét even wat anders wil dan anders dan zou ik de Watertoren zeker aanraden. Een superleuke ervaring; wij hebben er erg lang gezeten en door ons privéraampje hebben we de zon onder zien gaan. Wouter heeft mij in ieder geval héél erg blij verrast met deze mooie en smakelijke ervaring.

IMG_2999 IMG_3001

Meer info en het adres zijn te vinden op de website: ww.wtcafekitchen.nl.
Heb je al een reden bedacht om te gaan? ;)

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!