Let’s do this!

“Als je nu niet ophoudt met foto’s maken van je eten dan moet je een foodblog beginnen”

Ja, ik vond het best een bijzonder dreigement. Deze opmerking van Wouter heeft me wel oprecht aan het denken gezet. Ik maak de laatste tijd steeds vaker foto’s van m’n eten: even snel een Snap(chat)je, zodat ‘de wereld’ kan zien wat ik vandaag heb gekookt. Of wat voor leuk eettentje ik nu weer heb gevonden. Sommigen zullen denken: jezus wat een onzin. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Toch krijg ik bijzonder veel reacties op mijn Snapchats. Een kleine greep:

“Jeetje, waar haal je de tijd vandaan om zo lekker en gezond te koken?”

“Kun je niet eens wat recepten delen?”

“Je zou echt een blog moeten beginnen”

Zit wat in, dan kunnen er veel meer mensen van meegenieten. Foto’s maken doe ik toch wel. Een verhaaltje erbij hoeft niet lang te zijn, het gaat ten slotte om het gerecht. En aangezien ik toch ook al een persoonlijke blog had gemaakt voor mijn reisverhalen in Kameroen was het niet zo veel moeite meer. Wouter stelde voor dat hij wel wilde helpen met het onderhouden van de blog en tada: daar is ‘ie dan.

Ik wil het geen foodblog noemen, want er zijn veel meer dingen die ik leuk vind om te delen: hotspots (oké, dat zal ook vooral food zijn), reizen en misschien ook wel wat ‘lifestyle’ (wat daar dan ook onder mag vallen).

Ik kan niet garanderen dat ik elke periode met dezelfde frequentie iets zal plaatsen. Het lijkt me natuurlijk wel leuk om het goed bij te houden, maar ik moet nog maar even afwachten hoe dat gaat na mijn start aan de SUMMA-opleiding komende september. Tot die tijd ben ik in ieder geval wel van plan regelmatig dingen die mij blij maken (en daar maakt lekker eten een groot deel van uit) met jullie te delen.

Oh ja en nog even dit: ik ben een alles-eter. Ik eet alles en ik lust alles (niet helemaal waar: koriander is VIES). Ik zal dus niet of nauwelijks specifieke vega(n), glutenvrije, superfoodrijke, protein loaded of suikervrije gerechten delen. Ik hou van simpel, gezond eten met veel groenten en zonder kant-en-klare pakjes, zakjes, bakjes en prakjes. Oh, en ik moet er genoeg energie van krijgen om veeel te kunnen sporten: mijn andere hobby. Dus dat!

Hopelijk kan ik via deze weg veel mensen kan inspireren. Spread the word, spread the love!

Ga je me volgen?

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!