Loempiaschotel

fullsizeoutput_87fb

De receptjes die je blijft herhalen zijn meestal de beste. Wat voor mij daarbij belangrijk is is dat het makkelijk en relatief snel gemaakt kan worden. Dit is er weer zo eentje. Hij moet een tijdje in de oven, maar het maken hoeft niet zo veel tijd te kosten, en in de wachttijd kun je lekker iets anders gaan doen. Eén taart is (als avondmaaltijd) voor 2 à 3 personen.

Wat heb je nodig?
300 gram kipfilet (of extra champignons en/of cashewnoten voor een vega versie!)
5 à 6 grote bladen filodeeg (te vinden in het vriesvak bij het bladerdeeg)
3 eieren
sojasaus
400 gram gemengde oosterse wokgroenten
125 gram taugé
(olijf- of wok)olie
Chilisaus

Ovenschaal
Velletje bakpapier

fullsizeoutput_87fc

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes en bak deze in een wokpan met een scheutje olie. Breng op smaak met een eetlepel sojasaus en wat peper. Voeg vervolgens de oosterse wokgroenten toe en bak deze tot het gaar is. Voeg als allerlaatst de taugé toe en bak nog een klein minuutje mee.

Bedek de ovenschaal met een velletje bakpapier. Vervolgens bedek je deze met het filodeeg: leg eerst een blad filodeeg op de bodem van de schaal en laat de andere bladen overlappen en zorg dat deze over de rand van de schaal hangen, zodat je deze straks over de inhoud heen kan vouwen. Houd één blad over voor de bovenkant.

fullsizeoutput_8800

Klop de eieren los en breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus en wat peper. Schep het kip-groenten mengsel op het filodeeg in de schaal en giet hier het eiermengsel overheen. Leg het laatste blad filodeeg op de vulling en vouw vervolgens de andere bladen hier overheen. Bestrijk de bladen aan de bovenkant met wat olie. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de oven, tot deze goudbruin is. Houd in de gaten of de bovenkant niet te donker wordt (in dat geval kun je de schaal bedekken met aluminiumfolie).

Tip: je kunt de ‘taart’ dankzij het bakpapier gemakkelijk uit de ovenschaal tillen en op een groot bord of plank leggen, zodat je hem makkelijker kunt snijden.

Serveer met wat extra soja- en/of chilisaus.

Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

fullsizeoutput_87fd

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!