Zomerse Doperwtenpasta

IMG_6807.jpeg

Hee hallo! Long time no see. De afgelopen tijd had ik weinig behoefte om mijn culinaire creaties op papier te zetten. Dat betekent niet dat ik niet druk aan het bakken of koken ben geweest, maar het ook fotograferen en opschrijven is toch iets meer werk. Nu in deze corona crisis mijn coschappen zijn stilgelegd heb ik – zelfs naast al het sporten – nog wat tijd over en heb ik weer zin om mijn favoriete receptjes – zowel gezond als ongezond – met jullie te delen. Deze zomerse doperwtenpasta is al een tijdje favoriet: heel makkelijk, gezond én super lekker, zeker met dit heerlijke lenteweer!

Wat heb je nodig voor 2 à 3 porties?
250g (volkoren) penne
400g doperwten
1 avocado
1 citroen
250g ricotta
100g (geraspte) parmezaanse kaas
Handje pijnboompitjes
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
1 tl tijm
50 ml olijfolie

IMG_6806.jpegIMG_6811.jpeg

Hoe maak je het?
Zet een pan met water op het vuur. Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitjes op laag vuur zonder olie tot ze mooi bruin kleuren. Rasp eventueel de parmezaanse kaas. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na afgieten een klein scheutje olijfolie toe.

Rasp het gele van de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Doe de citroenrasp, citroensap, 50 ml olijfolie, 2 teentjes knoloof, 1 tl oregano, 1 tl tijm en de gepelde avocado bij elkaar in een kom om te pureren met een staafmixer (of met een keukenmachine). Voeg daarna de ricotta en doperwten toe en pulseer nog even kort, het is lekker als er nog wat stukjes doperwten in blijven zitten.

Voeg de doperwtensaus bij de gekookte penne, roer goed door en zet de pan eventueel nog even op het vuur om het wat door te verwarmen. Serveer met de parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Heb je de pasta gemaakt? Stuur me even een berichtje via Instagram of Facebook wat je er van vindt, vind ik leuk!

Liefs,
Tess

IMG_6812.jpeg

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!