Zonnatura Roasties Cashew & Vanille ontbijt

IMG_3275

Ontbijten is belangrijk. Schijnt. Voor mij in ieder geval wel, want anders functioneer ik niet. Oké, een 5 km rondje hardlopen als ik vroeg opsta gaat dan weer wel (verbazen veel mensen zich over), maar ik houd het niet meer dan een uur vol als ik eenmaal wakker ben. Ik ben écht een ochtendmens en neem dan ’s ochtends ook goed de tijd om wakker te worden en lekker te ontbijten. M’n ontbijt is bijna elke dag verschillend. Ik wissel vooral tussen havermout, yoghurt en kwark en de topping is altijd anders. Ik ontbijt eigenlijk altijd met een stuk fruit, wat altijd weer anders is, maar ik houd er ook van om verschillende muesli’s en granola’s te proberen.

Toen ik deze insiders actie van chickslovefood.com zag was ik dan ook meteen enthousiast en heb ik me ingeschreven om de nieuwe Zonnatura Roasties te proberen in ruil voor mijn oordeel en met de uitdaging twee vernieuwende receptjes te verzinnen. Het pakket (met extra wafels en thee!) was super snel binnen en ik heb direct een lekker onbijtreceptje verzonnen.

IMG_3247Voor 1 persoon heb je nodig:

  • Ongeveer 100 gram (gesneden) rood fruit (ik had 50 gram aardbeien, 25 gram frambozen en 25 gram bramen). Een goede optie is om een doosje zomerfruit uit de diepvries te nemen, ik had nu vers fruit.
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt (ik gebruik de 0% variant van de AH)
  • 25 gram (of meer) Zonnatura Roasties Cashew & Vanille

IMG_3251 IMG_3252IMG_3256

Ik heb het rode fruit eerst in een klein pannetje op laag vuur verwarmd. Daarna heb ik de Roasties eroverheen gestrooid en ze nog even 2,5 minuut onder de grill in de oven gezet. Je zou dit eventueel natuurlijk ook in de magnetron kunnen doen, maar dan blijft het (denk ik) wat minder knapperig. Ten slotte heb ik het kort laten afkoelen en heb ik de Griekse yoghurt toegevoegd. Een heerlijk fris en knapperig ontbijtje, voilà!

Liefs,
Tess

IMG_3265 IMG_3270

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!