Plaattaart met boerenkool, biet, geitenkaas en cashew

Wellicht zag je deze plaattaart al even voorbijkomen op Instagram. Hoewel het recept bijna letterlijk van de Albert Heijn site komt wilde ik dit recept toch wel echt met jullie delen, want dit is echt heerlijk. En het is ook nog eens super simpel. Snel maken nu het nog boerenkool-tijd is!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 rode uien
250g gekookte rode bieten
5 plakjes bladerdeeg
150g boerenkool
50g cashewnoten
125g zachte geitenkaas

Hoe maak je het?
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden. Snijd de uien en bieten doormidden en snijd ik dunne plakjes. Leg dit op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en met peper en zout en roer nog even door elkaar. Zet dit voor 20 minuten in de oven.

Maak nu één grote rechthoek van het bladerdeeg op een stuk bakpapier, zodat het op een bakplaat past. Laat de losse vellen iets overlappen, en druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak dit na (of tegelijk met, als je een grote oven hebt) de groenten 10 minuten.

Verhit vervolgens wat olie in een pan en bak hierin de boerenkool. Verdeel dit over het bladerdeeg als dit uit de oven is en bedek dit met de biet en ui. Bestrooi dit met de cashewnoten en verkruimel hier dan nog de geitenkaas over. Bak de taart in zijn geheel dan nog 15 minuten.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je ervan vond als je het hebt gemaakt?

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!