Super simpele bieten-geitenkaas salade (to go)

www.GIFCreator.me_Ju9nOl

Ik was in eerste instantie niet super enthousiast over dit recept, maar ik moest snel iets verzinnen om mee te nemen naar mijn werk en vond dit super makkelijke recept met bieten, geitenkaas, walnoten en linzen. Mocht je nou denken: nee, dat is geen combi voor mij.. Dan moet je het vooral even proberen, want ik vond dit echt verrassend lekker! Een aanrader.

IMG_3656

Wat heb je nodig voor 2 personen (de helft van alles voor 1 persoon, maar dat lijkt me vanzelfsprekend):

  • 150 rucola slamelange
  • 500 gram gekookte bieten
  • een flinke hand vol walnoten
  • Rolletje geitenkaas (100-150 gram)
  • Linzen (blik van 400 gram)
  • Balsamicoazijn

Als je een salade in een bak meeneemt blijft hij het lekkerst als je de vochtigste ingrediënten onderin de bak doet en zo naar boven werkt tot het meest droge product. Begin met de linzen, giet deze vooraf goed af en verdeel ze over de bodem van de bak. Zet ondertussen een pan zonder olie of boter op het vuur en rooster de walnoten kort tot ze licht een kleurtje krijgen voor wat extra smaak. Snijd daarna de bieten in stukken en leg deze bovenop de linzen. Snijd ook de geitenkaas in stukken en leg deze weer bovenop de bieten. Bestrooi dit eventueel met wat peper en zout. Maak af met de rucola slamelange en leg hier bovenop de afgekoelde walnoten. Neem wat balsamicoazijn in een apart afgesloten bakje of zakje mee en voeg deze toe vlak voordat je de salade opeet.

Eet smakelijk!

Liefs,
Tess

Vind je bovenstaand bericht leuk of lekker? Let me know!